Przepadam za świątecznymi potrawami.
To
w nich drzemie najstarsza tradycja kulinarna.
Przepisy z których w święta korzystamy są głosem naszych przodków,
świadectwem ich smaku, upodobań, kierunków w których podróżowali.
Przepisy z których w święta korzystamy są głosem naszych przodków,
świadectwem ich smaku, upodobań, kierunków w których podróżowali.
W tym roku na naszym wielkanocnym stole były mazurki na kruchych spodach -
kajmakowy z wiśniami i bakaliami,
pomarańczowy
i czekoladowy ze śliwkami i figami z nalewki.
kajmakowy z wiśniami i bakaliami,
pomarańczowy
i czekoladowy ze śliwkami i figami z nalewki.
Był też mazurek biszkoptowo - piankowy z migdałami i konfiturą różaną,
pokryty kawowym lukrem.
pokryty kawowym lukrem.
Był sernik waniliowy, pascha i wyśmienita baba drożdżowa.
piękne mazurki :)
OdpowiedzUsuń